Jump to content

Scarlett

Members +
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mikrobi 24.05.2019. Bacillus cereus u rizi gdje se uzimaju uzorci za hemokulturu? Periferna vena Koliko uzoraka pri sumnji na sepsu? Minimalno dva seta. Mislim da je u jos jednom pitanju bilo ono da se set sastoji od aerobne i anaerobne Koji je peti momenat cistoce ruku? Valjda kad se skinu rukavice? Kratka inkubacija? S.aureus Sto trazimo kod gnojnog tonzilofaringitisa na agaru? Beta hemoliza katalaza pozitivne ili beta hemoliza katalaza negativne kolonije? Jos su bile navedene dvije stvari koje ocito nisu i nista navedeno Koji je sistemski antifungik? Mikonazol valjda Koje od navedenih su gljive? Kako se naziva terapija dana prema klinickoj sumnji ali bez dokaza uzrocnika? Empirijska valjda Kako se naziva terapija dana nekome sa svjeze presadjenom kostanom srzi i pozitivnim galaktomananom, znaci dokazana je invazivna gljivicna infekcija ali bez klinickih znakova? Ponudjena sranja tipa.preemptivna i empirijska, ja sam stavila empirijska al tko ce ga znat Koliko svaki sat bez dane terapije raste smrtnost nekome sa sepsom? 1% 3% 5% 7% 9% ponudjeno Najcesci uzrocnik endokarditisa kod imunokompromitiranih? KNS i s.aureus Kad se uzima uzorak za klinickog mikrobiologa? Uvijek prije davanja antimikrobne terapije Treba li mikrobiolog javit odjelnom lijecniku sto vidi u razmazu krvi? Naravno. Odgovor je bio tipa c plus d ili nesto, ugl da se prema tome moze zakljucit koji je uzrocnik plus da se prema tome moze prilagodit terapija Ako se sumnja na sepsu koja je potekla iz CVK, otklen uzorci? Iz periferne vene i iz katetera valjda Kod imunokompromitiranih sputum manje od 25PNL zadovoljavajuc Najcesci virus kod djece, ne znam jel se spominjao proljev, al odgovor je bio rota Kako da se smanje bolnicke infekcije? Ja sam stavila da osoblje vise pere ruke pa sad stajaznam, bas je bio filozofski jedan testic. Ljudi perite ruke 🙂 Opasnost kod splenektomiranih? Inkapsulirane bakterije Koji su markeri za invazivnu gljivicnu? Ja sam stavila onaj neki beta glukan i galaktomanan Kako se postavlja dijagnoza c.difficile? Ja sam stavila prema terapijskom odgovoru na metronidazol i to mi nije zvucalo najtocnije, al gle, you take what you can get, bili su jos ponudjeni toksini i serologija i uzgoj na agaru i sto sve ne. Koji je najbolji uzorak za dokaz pneumocistis pneumonije? BAL i inducirani sputum. Bilo je i pitanje sa sepsom i koji tip uzrocnika je opasan zbog endotoksina, ponudjeni odgovori tipa gram neg bacili gram poz koki To je to cega se sjecam
 2. Scarlett

  Patologija

  Prodano.
 3. Osnove histologije I Langmanova medicinska embriologija original knjige, podcrtane, u dobrom stanju, obje za 300kn Harperova ilustrirana biokemija prakticki nova, skoro nepodcrtana 250kn Javite se na 0989509444 ?
×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.