Jump to content

YoloSwaggins

Members +
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja sam sad 5. godina, nisam išla na trinom. Jedino sam išla na instrukcije iz kemije budući da nam praktično nisu održavali nastavu 4. razred (jer je profa radila i u trinomu pa da si osigura zaradu haha) ali ostale predmete sam samo prolazila po onoj zbirki pitanja sa starih prijemnih. Više si sa novcem kupuješ samopouzdanje jer svi ostalo to rade nego zato što moraš, osim ako baš nemaš neke goleme rupe u znanju.
 2. Praksa, praksa i još malo prakse. Ako mi moramo radit s pacijentima od prvog dana, trebamo praktičnog iskustva. Ima puno sjedenja na seminarima i predavanjima koja se mogu pročitati iz knjige (svaka čast predavačima koji si daju truda pa objasne stvari umjesto da samo čitaju) a malo stvarnog znanja. Postoje protokoli i algoritmi za postupanje sa određenim bolesnicima, i mislim da ima više smisla tupiti 500x po tome nego ići u neke hiperdetaljne teorije nastanka određenig bolesti. Često se jednaki naglasak stavlja na stvarne osnove osnova i hitna stanja (ponekad i manje!) koje svi moraju znati nego na teško specijalističke stvari koje samo trebaš znati samo ako si specijalista sa 20g iskustva. Džaba faksa ako ti izađeš i znaš patofiziologiju nastanka cistične fibroze ako nisi siguran s kojim lijekom trebaš liječiti visok tlak ili intubirati bolesnika. Također, to što nastava jako mijenja kvalitetu ovisno o predmetu i nastavniku. Neke predmeti su sjedenje na nastavi koja ne koristi ništa i onda učiti sve od nule kod kuće, a neki stvarno su dobri u tome da se nešto nauči u sklopu nastave.
 3. Najbolje organizirana jedino ako je cilj ne biti na nastavi puna dva tjedna. Na vježbama nemaju ni pacijenata ni prostora da svi dođu, tako da smo lijepo morali maksimalno nas 8 od 30 doći na vježbe, inače bi gubili vrijeme jer nije bilo pacijenata. I ako bi ih dobili ne bi ništa vidjeli pametnoga. Jedino pozitivno s tog turnusa što mogu reći je da mi je dobro došlo slobodno vrijeme da učim pedijatriju. Ostalo uglavnom potpisujem što su svi rekli.
 4. Osobno iskustvo nekoga na 4. godini ZG (mislim da sam bila 59. na prijemnom?? Nisam upisivala nikakve trinome ni ništa, doduše kod kuće imam MEF-ovce pa su mi oni znali objasniti gdje sam zapela sa matematikom i fizikom, ali uglavnom sam sama radila iz starih matura i posuđivala zbirke zadataka. Biologiju sam bila po natjecanjima kao i engleski pa sam tu imala sreće, hrvatski stare mature, vježbaj pisanje eseja i deri. Glavni problem mi je bila kemija za koju sam jedino išla na instrukcije, budući da je prijemni bio fokus na organskoj kemiji koju smo mi vrlo ofrlje radili u školi. Glavni savjet-zbirka starih prijemnih zlata vrijedi, ako ništa drugo da shvatite vrstu pitanja i fokus za prijemne. Za prijemni se znalo da je kemija najteža, al moju generaciju su izmjenili pa je ispala najteža fizika, ne znam kako je sada. Kažem da dam krenula raditi početkom 4. razreda, al realno drugo polugodište je tek počeo pravi rad. Panika je dok traje ali da se napraviti. Ja jesam bila lumen za neke predmete ali matematika i fizika je prošla samo radi upornog rada i vježbanja, pa ne posustajte! Nije vam prosjek glavni, nego trud! Kao demos mogu vam reći da su mi do sada sve generacije bile podjednako inteligentne. Ima jačih grupa i slabijih grupa sigurno, ali u prosjeku je isto. Također, gospodo koja je navikla na 5.0 prosjek: oprez, ego se krši na prvoj godini. Pomirite se s tim da onaj trud koji vam je bio dovoljan za odličan će vam možda priuštiti pad, a profesori na anatomiji vole pedagoški isprva roknuti cijelu grupu na vježbi. Ne uzmite to kao uvredu ili razočaranje, nego kao poticaj da pametnije, a ne više, učite.
 5. Pozdrav! Ja sam studentica četvrte godine, evo učim sad za ispite pa sam doznala da je nastao novi perpetuum Pokušat ću iskopati neke stare baze da ih dodam
×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.