Jump to content

Cytokine Storm

Members +
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Cytokine Storm last won the day on December 16 2018

Cytokine Storm had the most liked content!

Community Reputation

26 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Cytokine Storm

  Brucoši 2018/2019

  Također, ne znam dal još koristite onaj squirrelmail, al u tome vam postoji opcija da si namjestite da vam to sve poruke prosljeđuje na gmail ako imate gmail račun. Efikasnije je nego imat zasebni mail za faks.
 2. Cytokine Storm

  Brucoši 2018/2019

  odeš ovdje https://zagreb.cromsic.hr/, registriraš se, piše ti unutra za kaj dobijaš bodove i koliko. Najviše se dobija za aktivnost u sklopu cromsica (asistenti, viši dužnosnici), a dobijaš i ak si kontakt osoba stranim studentima koji skoro svaki mjesec dolaze na razmjene (možeš se prijavit i za organizaciju tih evenata). Od kontakt osobe se očekuje da ode na autobusni kolodvor dočekat studenta/icu i dovest ga/ju do studentskog doma i pokazat smještaj i odvest prvi dan u bolnice, al to sve detaljno saznaš kad se prijaviš da budeš kontakt osoba i preporučujem osobno to radit tek od 4. godine nadalje, čisto zbog balansa učenja i slobodnog vremena, ali ako mislite da sve stignete, super. U studenom svake godine je natječaj za razmjene gdje možeš trošit bodove koje si skupio/la za razmjene na ljeto u inozemstvu, polog je 1300 kn i to plaćaš za smještaj i hranu u zemlji, a avionsku kartu si plaćaš sam(a).
 3. Cytokine Storm

  Vodič: propedeutika

  Onu koja ti je najbliža. Btw link za Bates ne funkcionira
 4. Cytokine Storm

  Prodajem skripte za 3. i 4. godinu

  3. godina: Skripta za usmeni patofiziologija - 15 kn 4. godina: Brza interpretacija EKG-a Dubin - 20 kn Skripta infekti - 20 kn 5. godina: Baze iz pedijatrije (dvije su) - 30 kn obje zajedno Skripta kirurgija - 50 kn Baza kirurgija - 20 kn Ginekologija i porodništvo skripta - 20 kn Fizikalna i rehabilitacijska medicina - 20 kn sve je kopirano i podcrtavano
 5. Cytokine Storm

  Vodič: Fiziologija i imunologija

  možda je tako, ali nikada nećeš imati užitak čitati poetične opise kako određeni limfociti napadaju patogene "poput bataljuna vojnika u beskrajnom boju protiv neprijatelja"
 6. Cytokine Storm

  Savjeti i iskustva iz farmakologije

  Da budem u potpunosti iskren, ja sam probao učit iz knjige ali mi je bila dosta suhoparno pisana i kad sam uspoređivao nisam primijetio da fali puno bitnih informacija. Ionako se većine toga za godinu-dvije nećete sjećati (npr. da pitaš studente pete godine čemu služi oprelvekin ili čemu u kliničkoj praksi služe antimuskarinici i koji su primjeri lijekova iz te skupine, 90% ih ne bi znalo. Jer su naši ispiti koncipirani na štrebetanju i zaboravljanju umjesto na primjeni lijekova u kliničkoj praksi.) tako da s tim na umu, bolje si olakšati i učiti koncizno i to the point. Bez suvišnih informacija. Jer onda dođeš na više godine gdje se znanje farme ispituje pitanjima poput (s ispita iz pedijatrije) "što je netočno za midazolam (benzić)? -Antidot je nalokson (za opioide)" A za takve stvari, životnu primjenu, je board review više nego dovoljan. Ali, kako tko hoće, razni ljudi razno uče sretno s ispitom!
 7. Cytokine Storm

  EKG Dale Dubin - izdanje po Vuku

  Knjiga je dobra, al autor nije baš dobra osoba.
 8. Cytokine Storm

  Savjeti i iskustva iz patofiziologije

  Nemojte si to raditi. Život je prekratak za knjigu iz patofiziologije...
 9. Cytokine Storm

  Savjeti i iskustva iz mikrobiologije

  Ne kod svih profesora, ne sjećam se više kak se zvala ona kod koje sam ja bio, al imao sam to "za ocjenu više", sve sam na usmenom detaljno pričao i točno znao, al na pitanju o plazmodiju sam rekao da trofozoit prelazi u shizont koji rupturira (jer sam naučio graf sa CDC-ja) i ona je rekla da to nije točno i dala mi 4. Možda je problem bio što nisam specificirao tkivne i eritrocitne shizonte, ne znam... Uglavnom, osim knjige mogu preporučiti i SketchyMicro i clinical microbiology made ridiculously simple.
 10. Cytokine Storm

  Savjeti i iskustva iz farmakologije

  mislim da je ta skripta pisana po Katzung & Trevor's Board Review, tako da ako dobro vladate engleskim, bolje vam je nabavit tu knjigu jer na kraju svakog poglavlja imate i pitanja s ponuđenim odgovorima i objašnjenjem točnih odgovora. Odlična knjiga. Također, vrijedi nabaviti SketchyPharm videe, raspitajte se s kolegama gdje ih nabaviti
 11. Cytokine Storm

  Savjeti i iskustva iz mikrobiologije

  --- --- [preuzeto sa starog perpetuuma]
 12. Cytokine Storm

  Savjeti i iskustva iz farmakologije

  --- --- --- [preuzeto sa starog perpetuuma]
 13. --- --- [preuzeto sa starog perpetuuma]
 14. Cytokine Storm

  Savjeti i iskustva iz patologije

  --- --- [preuzeto sa starog perpetuuma]
 15. Cytokine Storm

  Patofiziologija - skripta - MF Split

  Odlična skripta, barem meni osobno
×

Important Information

Terms of Use We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.