Jump to content

SteveMcqueen

Members +
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

SteveMcqueen last won the day on October 13

SteveMcqueen had the most liked content!

Community Reputation

27 Excellent

Recent Profile Visitors

502 profile views
 1. Nemoj nikako preskakati opći dio, jer pitaju detalje o veličini operacijski sale, vrstama konaca, iglama, antisepticima i slične stvari, kao i npr. tko je napisao nekakav prvi udžbenik iz plastične kirurgije u 19. stoljeću. Ovo nije šala, stvarno su takva pitanja. Ovo ostalo što si nabrojala ne moraš učiti.
 2. Hej bi mogao reuploadati mozda skechy micro parazite i gljive, zip fileovi su corruptani

  1. SteveMcqueen

   SteveMcqueen

   Ne razumijem, meni je sve u redu.

 3. Pedijatrija - imaš knjigu koja je odlična, ova poglavlja koja si navela su bitna jer je najviše pitanja iz njih i to uglavnom svi pitaju na usmenom. Imaš i skriptu koja je dobra i s njom se isto da dobit dobra ocjena. Baza obavezno, jedno 40% pitanja bude iz nje Kirurgija - nažalost knjiga (Šoša) , koja je više pisana kao roman struje svijesti i općenito je jedan veliki proljev mozga. Prođi bazu, ali u pravilu se pitanja ne ponavljaju baš i općenito su nebulozna. Najteži predmet na godini, naspram kirurgije sve se čini puno lakše Gina - ja sam osobno skripte + kaplan, neki su po knjigama učili (gina+fetalna) koje kombinirano imaju preko 1000 stranica. Osobno ne znam koliko se stigne iz toga naučit, osobito ako se želi riješiti na prvome mogućem roku, ali tko voli nek izvoli. Većina je po knjigama i dobivaju se dobre ocjene. Pismenog nema, a i mali problem je što ne znaš kod koga si na usmenom na što se svi naviknemo na višim godinama Ostale predmete možeš po skriptama bez grižnje savjesti, ja sam ortopediju jedino po skripti i knjizi da malo nadopunim. Urologiju pročitaš jedno poglavlje iz Šoše. Štampar - Baza, a šta drugo?!
 4. Eee hvala puno na informacijama 🙂 .
 5. Tnx na vodiču, odličan je :). Zanima me još samo kada se održavaju izborni?
 6. Što učit, a što ne učit iz kirurgije?
 7. Eh tu se definitivno slažemo, u pravilu su ovi naši udžbenici puno lošiji od američkih za koje odmah vidiš da su pisani za studente. Recimo neurologija mi je katastrofa knjiga npr.
 8. Ma Vrhovac je preglomazan i težak, i u ovom trenutku već poprilično u nekim stvarima zastario, tako da skoro nikome po njemu ne uči. Knjiga nije za studente, ali je odličan za specijalizante ili specijaliste. A što se tiče skripte tiče, po njoj su svi koje znam učili i uredno dobivali četvorke i petice.
 9. Uglavnom je svake godine navala studenata s visokim prosjekom na Merkur, iz meni nekog nepoznatog razloga. Navodno je kao nastava bolja nego npr. na Rebru kojeg mnogi hejtaju. Meni je na Rebru bilo super, iako naravno ovisi sve i odjelu i o voditelju vježbi, ali najveće su ti šanse da ćeš nešto zanimljivo i neuobičajeno vidit na Rebru, ipak je to najveća i najjača bolnica u Hrvatskoj po svemu. Uglavnom ne možeš znati kako je na drugim bazama osim po klasičnim studentskim naklapanjima iz druge ruke. Zato ti je najbolje uzeti bazu koja ti je najbliža, nekakvih krucijalnih razlika u znanju studenata s različitih baza nema i ne bi ih trebalo biti.
 10. Od izbornih savjetujem da izbjegnete Štitnjaču na Vinogradskoj jer vam ne treba dvosatno slušanje po pet puta o svemu što se već čuli i što ćete čuti još petsto puta. Ispit je prepisivačina, ali je predmet dosadan ko proljev. Uzmite si od izbornih Kirurško liječenje genetskih malformacija, to je ok i meni je bilo zanimljivo.
 11. Laka ili teška godina, koliko nastave, koje knjige itd... you know the drill ?
 12. S obzirom da sam upravo završio četvrtu godinu odmah ti mogu reći da mi je to bila najlakša godina do sad, a razlozi su : 1. svi pismeni ove godine su barem 50% baza ( neki čak i skroz po bazi) za većinu predmeta 2. jako puno pomaže kada znaš koja pitanja netko pita, a uglavnom vrte ista, tu i tamo nešto promijene , 3. već imaš dosta predznanja, pa uvijek nešto možeš izvući iz najdubljih kutaka svog uma na usmenom hahaha E sad, iako je najlakša godina, nastave je puno više pa je s te strane malo naporno i nekako sam imao dojam da sam više učio, tj. konstantnije nego na trećoj jer imaš puno malih predmetića. To se odnosi na dio godine gdje ti ulete radiologija, neura, infekti itd. , a za vrijeme interne imaš tri mjeseca za odmor i sumiranje prve tri godine. Neka te to ne zavara, interna i infekti su najteži ispiti ove godine, ostalo je ništa posebno .Ipak, sada kada u retrospektivi gledam kako sam prošao neke ispite i koliko sam truda uložio u njih, imam osjećaj kao da ne studiram isti faks kao na prve tri godine. Mislim da je meni i većini kolega ta razlika u težini u odnosu na pretkliniku bila povelika. Sve u svemu, iskoristi godniu za uživanje i nabij si prosjek ? EDIT : od knjiga ne kupuj ništa, interna i infekti se uče po skripti, neuru i psih po knjizi, radio neki po knjizi a neki po skripti, ostalo sve skripte
 13. Evo ljudi, uploudam ponovo sketchyje :) Ako neš fali samo javite ! 1. Gram-Positive Cocci.zip 1. RNA+.zip 2. Gram-Positive Bacilli.zip 2. RNA-.zip 3. DNA.zip 3. Gram-Positive Branching Filamentous Rods.zip 4. Gram-Negative Cocci.zip 5. Gram-Negative Bacilli - Enteric Tract.zip 6. Gram-Negative Bacilli - Respiratory Tract.zip 7. Gram-Negative Bacilli - Zoonotics.zip 8. Mycobacteria.zip 9. Spirochetes.zip 10. Gram-Indeterminate Bacteria.zip Gljive.zip Paraziti.zip
 14. Kandel Principles of Neural Science 5th ed (2013).pdf
 15. Lecture Notes Psychiatry 11th.pdf
×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.