Jump to content

SteveMcqueen

Members +
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

Recent Profile Visitors

120 profile views
 1. SteveMcqueen

  Četvrta godina - iskustva i dojmovi

  Eh tu se definitivno slažemo, u pravilu su ovi naši udžbenici puno lošiji od američkih za koje odmah vidiš da su pisani za studente. Recimo neurologija mi je katastrofa knjiga npr.
 2. SteveMcqueen

  Četvrta godina - iskustva i dojmovi

  Ma Vrhovac je preglomazan i težak, i u ovom trenutku već poprilično u nekim stvarima zastario, tako da skoro nikome po njemu ne uči. Knjiga nije za studente, ali je odličan za specijalizante ili specijaliste. A što se tiče skripte tiče, po njoj su svi koje znam učili i uredno dobivali četvorke i petice.
 3. SteveMcqueen

  Četvrta godina - iskustva i dojmovi

  Uglavnom je svake godine navala studenata s visokim prosjekom na Merkur, iz meni nekog nepoznatog razloga. Navodno je kao nastava bolja nego npr. na Rebru kojeg mnogi hejtaju. Meni je na Rebru bilo super, iako naravno ovisi sve i odjelu i o voditelju vježbi, ali najveće su ti šanse da ćeš nešto zanimljivo i neuobičajeno vidit na Rebru, ipak je to najveća i najjača bolnica u Hrvatskoj po svemu. Uglavnom ne možeš znati kako je na drugim bazama osim po klasičnim studentskim naklapanjima iz druge ruke. Zato ti je najbolje uzeti bazu koja ti je najbliža, nekakvih krucijalnih razlika u znanju studenata s različitih baza nema i ne bi ih trebalo biti.
 4. SteveMcqueen

  Četvrta godina - iskustva i dojmovi

  Od izbornih savjetujem da izbjegnete Štitnjaču na Vinogradskoj jer vam ne treba dvosatno slušanje po pet puta o svemu što se već čuli i što ćete čuti još petsto puta. Ispit je prepisivačina, ali je predmet dosadan ko proljev. Uzmite si od izbornih Kirurško liječenje genetskih malformacija, to je ok i meni je bilo zanimljivo.
 5. SteveMcqueen

  Peta godina - iskustva i dojmovi

  Laka ili teška godina, koliko nastave, koje knjige itd... you know the drill 🙂
 6. SteveMcqueen

  Četvrta godina - iskustva i dojmovi

  S obzirom da sam upravo završio četvrtu godinu odmah ti mogu reći da mi je to bila najlakša godina do sad, a razlozi su : 1. svi pismeni ove godine su barem 50% baza ( neki čak i skroz po bazi) za većinu predmeta 2. jako puno pomaže kada znaš koja pitanja netko pita, a uglavnom vrte ista, tu i tamo nešto promijene , 3. već imaš dosta predznanja, pa uvijek nešto možeš izvući iz najdubljih kutaka svog uma na usmenom hahaha E sad, iako je najlakša godina, nastave je puno više pa je s te strane malo naporno i nekako sam imao dojam da sam više učio, tj. konstantnije nego na trećoj jer imaš puno malih predmetića. To se odnosi na dio godine gdje ti ulete radiologija, neura, infekti itd. , a za vrijeme interne imaš tri mjeseca za odmor i sumiranje prve tri godine. Neka te to ne zavara, interna i infekti su najteži ispiti ove godine, ostalo je ništa posebno .Ipak, sada kada u retrospektivi gledam kako sam prošao neke ispite i koliko sam truda uložio u njih, imam osjećaj kao da ne studiram isti faks kao na prve tri godine. Mislim da je meni i većini kolega ta razlika u težini u odnosu na pretkliniku bila povelika. Sve u svemu, iskoristi godniu za uživanje i nabij si prosjek 🙂 EDIT : od knjiga ne kupuj ništa, interna i infekti se uče po skripti, neuru i psih po knjizi, radio neki po knjizi a neki po skripti, ostalo sve skripte
 7. SteveMcqueen

  Sketchy Micro

  Evo ljudi, uploudam ponovo sketchyje :) Ako neš fali samo javite ! 1. Gram-Positive Cocci.zip 1. RNA+.zip 2. Gram-Positive Bacilli.zip 2. RNA-.zip 3. DNA.zip 3. Gram-Positive Branching Filamentous Rods.zip 4. Gram-Negative Cocci.zip 5. Gram-Negative Bacilli - Enteric Tract.zip 6. Gram-Negative Bacilli - Respiratory Tract.zip 7. Gram-Negative Bacilli - Zoonotics.zip 8. Mycobacteria.zip 9. Spirochetes.zip 10. Gram-Indeterminate Bacteria.zip Gljive.zip Paraziti.zip
 8. Kandel Principles of Neural Science 5th ed (2013).pdf
 9. SteveMcqueen

  Lecture Notes Psychiatry 11th

  Lecture Notes Psychiatry 11th.pdf
 10. SteveMcqueen

  Oxford handbook of neurology

  Oxford handbook of neurology 2e.pdf
×

Important Information

Terms of Use We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.