Jump to content

diazepamium

Members +
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

diazepamium last won the day on July 11

diazepamium had the most liked content!

Community Reputation

56 Excellent

Recent Profile Visitors

668 profile views
 1. Upotrijebio bih izjavu jedne forumašice od prije XY godina: "NI SLUČAJNO!" Ljeto služi da se odmoriš. Skupljaj tu energiju, trebat će ti. Imat ćete vremena za nabavit si knjige. Anatomiju ionako imate sad novu knjigu. Nemojte si radit Sizifov posao pa učiti iz 7 knjiga (da, u svakoj piše malo drukčije, dovoljno da te zbuni). Netter je na engleskom, btw. koji se od latinskog razlikuje po manjku nastavka -us, ali ako ste upisali već faks niste valjda mutavi da ne znate da je muscle i musculus jedno te isto, ili ne daj bože gaster i stomach, ren i kidney. Najjeftiniji je, meni osobno najljepši i od svega jedina knjiga koju sam si zadržao dosad. Na kraju ti bude tak nebitno di si. Ja sam u pripizdini na istoku pa eto, išao sam, a znam ljude koji su išli svaki dan iz Samobora ili Zeline, i nijednom ih nisam čuo da se žale. Plus, imaš i Lašćinu koja je dosta blizu (ne znam kako je tamo, to se raspitaj). Žalio sam se hrpu puta na te Schlosserove i Webberove i Vončininu kaj su mi daleko i kaj je teško popeti se gore, ali onda mi je na 3. većina nastave bila na Rebru i u Dubravi pa sam se preporodio. Don't worry. Vi kaj ste dalje ćete imati samo bolje navike dizanja ujutro u 6, umjesto ekipe koja će se dizat u pol' 8.
 2. Sastavljala je prof. Kos, a prolaznost je bila odlična! P1 8.5.2019..docx
 3. Ne reagiraju ni sve angine na nitroglicerin. Još da vidim taj ekg, vidim jedino avf
 4. Ne reagiraju ni sve angine na nitroglicerin.
 5. Post je ažuriran.
 6. Jel se radi UZV zdjeličnih vena? (nemam pojma ovo, pise u patologiji da mogu i zdjelične vene biti izvor tromba)
 7. Nemam pojma. Poslao bi na rtg zbog niže saturacije i nadao se da će mi pokazati nešto. I ono tipično KKS, CRP, elektroliti, kreatinin, urea, GUK.
 8. Kada je počelo boljeti? Je li bol tupa ili jaka? Boli li konstantno ili na prekide? Koliko je bol jaka od 1 do 10? Pomaže li razgibavanje? Je li uzela kakve lijekove protiv bolova, kada, koji, je li pomoglo? Jesu li noge oticale? Je li jedna veća od druge mozda? Da nije možda samo pala pa je boli?
 9. Meni se ipak čini da ovo nije zamišljeno za uber rijetke dijagnoze, već više za nešto što bi se često vidjelo u hitnoj, a ne bi se sjetili obratit pažnju na to. I baš zato je bakica super case na kojem bi trebali shvatiti baš to, ne otpisat ljude tek tako. 😄
 10. Dakle, nešto o poremećaju i novi case 😄
 11. vrlo blizu, vrlo. Da te ne mučim više - antifosfolipidni sindrom
 12. This should solve everything. Postoji vjerojatnst da će VDLR biti pozitivan, iako nema sifilis.
 13. Noup. Koagulogram b.o. PV 70% INR 1.1 Što bi još radila iz krvi? (hint: dugo se čeka pa ćeš dotad već poslat pacijenta doma)
×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.