Jump to content

Recommended Posts

Hvala ti na ovom postu jer vjerujem da ce vecini nas koji mislimo upisati mef biti vrlo korisni. Mozes li s nama podijeliti koliki si prosjek imala u srednjoj te koje si ocjene dobila na maturi i prijamnome.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super tema, bravo!

Evo da se nadovežem s malo drugačijim iskustvom. 

Većinski zbog vlastite nesigurnosti i nekih rupa u znanju upisala sam pripreme u trinomu od 11.mjeseca, paket medicina, znaci bio kem fiz za maturu + simultano i za prijemni. Osobno sam bila jako zadovoljna predavacima i nacinom rada i skriptama i mogu reci da su mi pripreme stvarno pomogle. ALI, pripreme pomazu iskljucivo ako se uz njih kontinuirano radi kod kuce, inace ste skoro pa bacili novac ako samo odsjedite tih nekoliko sati tamo i to je to (osim ako ste bas sigurni u gradivo, pa ste samo dosli ponoviti, makar i onda). Znam dosta ljudi koji su samo isli na pripreme pa im nije uspjelo. 

Inace potpisujem sve sto je @Boingo spomenula, a fizika u 24 lekcije je po meni jako dobra i kvalitetna knjiga, za samu maturu mozda i nije potrebna jer su zadaci dosta sablonizirani, ali za prijemni je jako dobra jer ima dosta kompleksnijih teorijskih zadataka. I dodala bi jos kemiju u 24 lekcije, takoder jako dobra knjiga iz koje je gradivo lako shvatljivo.

Al nemojte se preforsirati odmah na pocetku. Do prijemnog u 7.mjesecu bit ce vam puna glava. Iz osobnog iskustva, poslije zadnje izborne mature koncentracija mi je uzasno pala, pa osnovne predmete skoro nisam ni ucila, sreca da sam imala ok predznanje, a o onih 10 dana koji su izmedu mature iz mat (koja je zadnji obavezni predmet) i prijemnog bolje da i ne govorim. Nit covjek moze uciti, nit moze spavati ?.

I nemojte se obeshrabriti nakon matura i poceti siziti ako niste zadovoljni. Ja sam nakon matura bila uvjerena da je lose (jos uvijek stojim kod toga da sam napisala puuno losije od tog kolko sam zapravo znala), a na kraju je sve ispalo puuno bolje od ocekivanog. Panika će vjerojatno odraditi svoje, ali niste jedini kojima je tako, vecina je u istoj poziciji, mene je prvu ta trema skoro koštala, al nemojte si to raditi ako ikak mozete. I nemojte brzati, treba pricekati rezultate!

Takoder, ako imate bilokakva pitanja ili nesto trebate slobodno se javite, znam kako je meni bilo prosle godine i koliko mi je ovaj forum pomogao.  Bilo je teško, al osjecaj kad dodu rezultati, a vi vidite da ste uspjeli i da vam se trud isplatio vam nitko ne moze platiti! Sretno!?

 

Prosjek 4.76

Hrv i eng 4,  mat 3

bio i kem 4, fiz 3

prijemni 60%

 

Na kraju sam bila negdje 270. u Zg, a u Ri oko 35. mjesta

 

I da, ovogodisnji pragovi

694,1 Zg

716,7 Ri

724,4 Os

691,4 St

 

 

Edited by klink1
 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drago mi je da vam se tema sviđa :classic_biggrin:

Prosjek 4.3
Hrvatski, biologija, kemija i fizika 4
Engleski 5
Matematika 3
Prijemni ide u obliku postotka, imala sam 66.67%

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puno bi mi pomogao savjet od onih koji su se uspjeli upisati na mef zg. Imam jako dobro znanje iz biologije i kemije, ali mi je jako veliki problem fizika (iz matematike prolazim sa cistom peticom). Nisam imala srece s profesorima, koji su predavali ili prezahtjevno ili nas ucili samo osnove osnova, zato sam htjela pitati znate li koji udzbenici, knjige ili skripte na najjednostavniji i najrazumljiviji nacin objasnjavaju gradivo fizike da si ih mogu nabaviti i poceti uciti.

Hvala unaprijed

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prije svega,sve pohvale za temu!Apsolutno potpisujem sve što su kolege gore napisali,tako da ću se samo nadovezati na već rečeno.

Mislim da je jako bitno da znate što želite.Najbitnije je odlučiti se i na to se fokusirati.Točnije,bitno je znati na koje stvari ne trebate trošiti energiju.

Ja sam se krenula pripremati u drugom polugodištu kad sam krenula na pripreme.Sada kada gledam na tu situaciju,sigurno bih drugačije rasporedila svoje vrijeme.Naime,imala sam prošlo ljeto planove ranije se početi spremati,međutim,kada je počela škola i školske obaveze bilo mi je teško pronaći vrijeme za pripremanje za maturu i prijemni.Sada tek shvaćam da sam razmišljala onako "dječiji" jer je za mene učenje bilo sjesti i nešto savladati ,apsolutno do suštine shvatiti i onda ići dalje(a za ovakvo učenje nećete lako odvojiti vrijeme kada počne škola).Međutim, to nije  ispravan i učinkovit način rada.Moj najiskreniji savjet jeste:kada se nađete u situaciji da nemate od škole ili drugih obaveza vremena za pripreme ili ste možda jednostavno preumorni,samo uzmite udžbenik,skriptu,zbirku i krenite čitati.Nemojte se naročito truditi da nešto naučite,samo čitajte!Vjerujte mi, negdje će nešto ostati,a onda kasnije nećete morati gubiti dragocjeno vrijeme na to.To će ti biti odličan uvod u materiju,možda neke stvari i nesvjesno zapamtite.Dakle,što više čitajte i prelazite tako gradivo.Još jedan savjet:Ako ne odlučite ići na pripreme,svejedno,nemojte potratiti praznike.Ako nemate snage učiti onda čitajte,prelazite gradivo,ponavljajte,samo nemojte uzalud trošiti vrijeme.Ja osobno smatram da su zimski praznici super vrijeme za početak učenja,a onda samo nastavljaš dalje,ponavljaš.Ponavljanje je stvarno ključ da se nešto dobro savlada.

Što se tiče samog prijemnog,APSOLUTNO NEMA RAZLOGA ZA BRIGU I STRAH!!!Naravno da prijemni nije nešto lagano(definitivno je teži od mature i jako zahtjevan),ali nije ni TOLIKO teško koliko se priča.Na kraju krajeva ,koliko god je bitna dobra priprema toliko je i bitno da kad uđete raditi prijemni budete apsolutno smireni.Što znaš znaš,dao si maksimalno od sebe i sad ideš polako,bit će kako Bog da.

Savjeti za pisanje samog prijemnog:

Prvo radite ono što znate.Nipošto se ne zadržavajte na onome što ne znate ili niste sigurni.Znači,prvo raditi ono što znate i onda se polako vraćati na ostalo.

Drugo,na prijemnom nema negativnih bodova tako da ništa ne ostavljate prazno.Pokušajte,možda nešto i pogodite.

I treće dobro pazite na vrijeme.Dobro rasporedite vrijeme.Dva sata i četrdeset i pet minuta brzo prođe.Uvijek na kraju sebi ostavite vremena da provjerite jeste li sve odgovore zaokružili(da  ništa ne ostaje prazno) i slično.

Nešto što apsolutno preporučujem jeste da pređete prijemne ispite od prošlih godina.Nemojte to odgađati i misliti da niste još dovoljno naučili da ih prelazite-kroz stare prijemne najbolje se skuži tip zadataka koji se traži i najbolje se uđe u taj cijeli fazon.Također,mjerite sebi vrijeme.

I još nešto za kraj,ja sam napisala svoje iskustvno i dala svoje savjete,međutim ,prije svega,morate sam procijeniti na čemu ste,kakvo je vaše znanje.Znači,svatko tko  bilo što napiše piše iz nekog subjektivnog kuta.Vi morate dobro procijeniti svoje znanje(npr. pokušajte riješiti neki od prijemnih) i kad vidite na čemu ste onda krenuti od onog što vam je najteže pa na dalje.Bitno je samo krenuti.Kreni,pa makar samo čitaj!I naravno ponavljaj!

 Što se same literature ,sve ovisi o količini predznanja koju imate iz određenog predmeta.Ono što bih ja osobno,ipak,preporučila je Profilov udžbenik za 3. razred(autor je Springer).

37 minutes ago, patricia007a said:

Puno bi mi pomogao savjet od onih koji su se uspjeli upisati na mef zg. Imam jako dobro znanje iz biologije i kemije, ali mi je jako veliki problem fizika (iz matematike prolazim sa cistom peticom). Nisam imala srece s profesorima, koji su predavali ili prezahtjevno ili nas ucili samo osnove osnova, zato sam htjela pitati znate li koji udzbenici, knjige ili skripte na najjednostavniji i najrazumljiviji nacin objasnjavaju gradivo fizike da si ih mogu nabaviti i poceti uciti.

Hvala unaprijed

Ja sam imala sličan problem sa kemijom.Najiskreniji savjet koji ti mogu dati jeste da ne odustaješ.Kreni sa laganim iščitavanjem,kasnije učenjem.Vremenom ćeš "pokrpati rupe".Ja sam se znala naći u situacijama gdje sam mislila da neke stvari neću moći nadoknaditi,znala sam biti obeshrabljena ,ali najbitnije je da ne odustaješ i da se u takvim trenutcima još više potrudiš.Što se tiče same fizike,preporučujem ti Paarove udžbenike.Mislim da će ti pomoći da razumiješ gradivo koje se obrađuje,a to je i cilj-da razumiješ ono što učiš.

Edited by Quel
 • Like 1
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej, ja bih svima za pripreme preporučila od Toni Miluna na njegovom yt kanalu imaju videji rješavanja prethodnih matura, tu bi vas proveo kroz zadatke, ima i fizika @patricia007a 

Plus ima njegova web stranica novitonimilun.com ako se ne varam.

Meni lično je od velike pomoći kada netko priča i objašnjava zadatke.

Eto :D

Lijep pozdrav

 

Edited by Number13
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

hej, @patricia007a , imala sam isti problem kao i ti, fiziku kao da sam propustila sve 4 godine, no zato sam i biologiju i kemiju znala odlično. Upala sam na mef zg ove godine i bila u prvih sto. Ja sam, pošto sam se dosta kasno počela spremati za prijemni (poslije norijade), stavila fokus na biologiju i kemiju da to napisem super a fiziku samo da prodem. najbitnije iz fizike ti je vjerojatno teorija, to radi po udzbenicima i samo prodi pitanja po onoj novoj plavoj zbirci za upis na mef ako nemas vremena. Ako pocnes redovito uciti ovu zadnju godinu vjerujem da ces rasturiti i fiziku jer nije preteska tj. nema teskih racunskih zadataka. mislim da ti je skoro najbitnije shvatiti prvi razred, one tlakove i gibanja, tog je ove godine bilo masu. Uglavnom koncentriraj se na teoriju, a ako ti bas ne ide (sto sumnjam jer imas jos puuuno vremena) onda bio i kem jako dobro nauci. ne znam jesam li pomogla haha:classic_smile:

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, klink1 said:

Super tema, bravo!

Evo da se nadovežem s malo drugačijim iskustvom. 

Većinski zbog vlastite nesigurnosti i nekih rupa u znanju upisala sam pripreme u trinomu od 11.mjeseca, paket medicina, znaci bio kem fiz za maturu + simultano i za prijemni. Osobno sam bila jako zadovoljna predavacima i nacinom rada i skriptama i mogu reci da su mi pripreme stvarno pomogle. ALI, pripreme pomazu iskljucivo ako se uz njih kontinuirano radi kod kuce, inace ste skoro pa bacili novac ako samo odsjedite tih nekoliko sati tamo i to je to (osim ako ste bas sigurni u gradivo, pa ste samo dosli ponoviti, makar i onda). Znam dosta ljudi koji su samo isli na pripreme pa im nije uspjelo. 

Inace potpisujem sve sto je @Boingo spomenula, a fizika u 24 lekcije je po meni jako dobra i kvalitetna knjiga, za samu maturu mozda i nije potrebna jer su zadaci dosta sablonizirani, ali za prijemni je jako dobra jer ima dosta kompleksnijih teorijskih zadataka. I dodala bi jos kemiju u 24 lekcije, takoder jako dobra knjiga iz koje je gradivo lako shvatljivo.

Al nemojte se preforsirati odmah na pocetku. Do prijemnog u 7.mjesecu bit ce vam puna glava. Iz osobnog iskustva, poslije zadnje izborne mature koncentracija mi je uzasno pala, pa osnovne predmete skoro nisam ni ucila, sreca da sam imala ok predznanje, a o onih 10 dana koji su izmedu mature iz mat (koja je zadnji obavezni predmet) i prijemnog bolje da i ne govorim. Nit covjek moze uciti, nit moze spavati ?.

I nemojte se obeshrabriti nakon matura i poceti siziti ako niste zadovoljni. Ja sam nakon matura bila uvjerena da je lose (jos uvijek stojim kod toga da sam napisala puuno losije od tog kolko sam zapravo znala), a na kraju je sve ispalo puuno bolje od ocekivanog. Panika će vjerojatno odraditi svoje, ali niste jedini kojima je tako, vecina je u istoj poziciji, mene je prvu ta trema skoro koštala, al nemojte si to raditi ako ikak mozete. I nemojte brzati, treba pricekati rezultate!

Takoder, ako imate bilokakva pitanja ili nesto trebate slobodno se javite, znam kako je meni bilo prosle godine i koliko mi je ovaj forum pomogao.  Bilo je teško, al osjecaj kad dodu rezultati, a vi vidite da ste uspjeli i da vam se trud isplatio vam nitko ne moze platiti! Sretno!?

 

Prosjek 4.76

Hrv i eng 4,  mat 3

bio i kem 4, fiz 3

prijemni 60%

 

Na kraju sam bila negdje 270. u Zg, a u Ri oko 35. mjesta

 

I da, ovogodisnji pragovi

694,1 Zg

716,7 Ri

724,4 Os

691,4 St

 

 

Znam da je nevezano baš za temu, ali me pogodila znatiželja...

Ogroman pad u Zagrebu u odnosu na prošlu godinu. Jel bio puno teži prijemni od onog iz 2017.? 

Edited by Simbelmyna

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Simbelmyna said:

Znam da je nevezano baš za temu, ali me pogodila znatiželja...

Ogroman pad u Zagrebu u odnosu na prošlu godinu. Jel bio puno teži prijemni od onog iz 2017.? 

Ne znam mozda je subjektivno, al meni se stvarno cinio dosta tezi i svi s kojima sam pricala su tvrdili isto, a i jako je puno ljudi palo. A valjda to govori i taj broj bodova jer to je onak +50 bodova nize nego proslih god

 • Like 2
 • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo da i ja malo opišem svoje iskustvo...

Išao sam u opću gimnaziju. Ukupni prosjek: 4,92

Hrvatski jezik: Kroz srednju sam većinom imao relativno dobre profesore, samo što nisam čitao lektire skoro nikako :classic_biggrin:. Jednom sam pročitao Trinomovu skriptu koja mi se čini odlična za pripremu jer je taman opsežna koliko treba za maturu. Posebno mi je dobro došao dio o tome kako napisati esej, a jedino su im sažetci djela za esej prekratki pa sam to tražio po internetu. Objavio sam na forumu Wordove dokumente iz kojih sam učio, samo nema pjesništva.

Matematika: Kroz srednju sam imao odličnu profesoricu, a išao sam i na nekoliko natjecanja pa se nisam previše pripremao. Čuo sam da većina hvali videe Tonija Miluna, a od knjiga Matematiku u 24 lekcije.

Engleski jezik: Nema se što puno reći. Ovo je možda jedini predmet koji ili znaš ili ne znaš za maturu. Od priprema sam samo pregledao par eseja od prošlih godina i linkere (whereas, thus i sl.) te, kao i za hrvatski, proučio kako napisati esej iz Trinomove skripte.

Biologija: S obzirom da iz dna bića duše svoje prezirem botaniku i zoologiju, nisam ih ni učio. Učio sam prvi razred, iz trećeg fiziologiju čovjeka, a četvrti sam redovno učio kroz godinu pa ga nisam ni ponavljao za maturu. Osobno mi je na prijemnom biologija bila puuuuno lakša nego na maturi iz samo razloga što nema botanike i zoologije.

Fizika: Sve isto kao i za matematiku... Na prijemnom je fizika meni ove godine bila brutalna i u usporedbi s maturom i u usporedbi s prijemnim od prošle godine.

Kemija: Nju sam najviše učio jer se od nas u srednjoj nije puno očekivalo. Učio sam iz Kemije u 24 lekcije koja nekako sve objasni na jednostavan način i nema okolišanja. Mogla bi biti malo opširnija, ali sve u svemu odlična je za pripremu. Samo sam četvrti razred učio iz udžbenika Organska kemija od Školske knjige jer sam čuo da na prijemnom ima najviše organske kemije. Što se tiče usporedbe težine na prijemnom i na maturi rekao bih da su tu negdje. Jedina razlika je to da na prijemnom gotovo pa nema anorganske kemije. 

Također, za sve predmete sam odradio nekoliko prošlih matura i to svakome preporučujem. Dosta se pitanja ponovi u nekom drugom obliku i tako dobijete predodžbu na što trebate obratiti više pozornosti pri učenju.

Za prijemni mi je odlična nova zbirka sa zadatcima... U njoj imate prijemne iz 2015. i 2017., a objavio sam ih i ja na forumu. Za svaki dio prijemnog imate još po 120 zadataka.

Još pokoji savjet ?:

 • Nemojte se prerano (a ni prekasno) početi spremati. Kod mene je polagano učenje počelo od prvog mjeseca, a ono pravo od norijade pa do samog kraja...
 • Nemojte si uzimati previše literature pa da ne znate iz čega početi učiti nego se držite jedne knjige, a iz drugih ucite samo ono što mislite da nije dovoljno dobro objašnjeno u toj.
 • Nemojte se previše sekirati, od toga ništa nemate.
 • Redovno učite u 4. razredu, pogotovo predmete za maturu i prijemni, to će vam uvelike pomoći.

 

Riješenost mature:
HRV, MAT i ENG 5
BIO I KEM 4
FIZ 5

Riješenost prijemnog: 72,22%

Na kraju sam bio 45. na listi

 

On 8/10/2018 at 5:57 PM, klink1 said:

Ne znam mozda je subjektivno, al meni se stvarno cinio dosta tezi i svi s kojima sam pricala su tvrdili isto, a i jako je puno ljudi palo. A valjda to govori i taj broj bodova jer to je onak +50 bodova nize nego proslih god

Potpisujem sve što je kolegica rekla. Prijemne od prošlih godina sam riješio dosta bolje nego od ove godine. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za sve buduće studente zdravstvenih smjerova, postojeće i radnike istih imam jednu aplikaciju za preporuku koju sam bila objavila još na starom forumu.

Figure 1 se zove, Ljekari širom svijeta objavljuju slučajeve, pitaju za DifDg, a možete mnogo toga naučiti uz slike, objaviti ću i screenshot uz ovo kako izgleda na google play. Pošto je, kao što sam spomenula, širom svijeta poznata, sve je na engleskom jeziku.

Nadam se da će nekome biti od pomoći jer meni jesu bili neki slučajevi za maturski rad u srednjoj školi (Hodgkin Lymphoma, Pediatrics).

Također, jedna recimo malo zabavnija jeste FlipMed, igra kao Heads up. Napravila sam screenshot od jednog pitanja da vidite kako izgleda, ima više kategorija, npr: Signs, Symptoms, Tumor Markers etc.

Javite doživljaje ?

 

Screenshot_2018-08-10-19-24-56.jpeg

Screenshot_2018-08-10-19-39-56.jpeg

Screenshot_2018-08-10-19-38-48.jpeg

Screenshot_2018-08-10-19-37-53.jpeg

Edited by Number13
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, klink1 said:

Ne znam mozda je subjektivno, al meni se stvarno cinio dosta tezi i svi s kojima sam pricala su tvrdili isto, a i jako je puno ljudi palo. A valjda to govori i taj broj bodova jer to je onak +50 bodova nize nego proslih god

Apsolutno se slažem.Ja sam fiziku uradila 53% na prijemnom,a biologiju sam npr 89%.U mom slučaju kemija stvarno ne može biti mjerilo ničega jer sam se oko nje mučila ,pa bi meni bilo teško u svakom slučaju.Ali fizika je bila dosta teža ove godine nego inače i mislim da dosta ljudi upravo zbog toga nije prešlo prag tj. nisu položili prijemni.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Simbelmyna said:

Znam da je nevezano baš za temu, ali me pogodila znatiželja...

Ogroman pad u Zagrebu u odnosu na prošlu godinu. Jel bio puno teži prijemni od onog iz 2017.? 

da, al vidim da su bodovi nizi i za ostale gradove tj drzavnu maturu. nekad je za Split trebalo 780 bodova... tako da uzmite u obzir i to da je mozda i generacija losija 

Edited by AntonioV
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
51 minutes ago, AntonioV said:

da, al vidim da su bodovi nizi i za ostale gradove tj drzavnu maturu. nekad je za Split trebalo 780 bodova... tako da uzmite u obzir i to da je mozda i generacija losija 

Malo su i drugačiji kriteriji bodovanja, a uz sve to se malo i matura odmakla od prethodnih.
Više nije dovoljno samo naštrebati gradivo. Također, MEFZG je smanjio broj bodova za prosjek, a mislim da je i MEFST uveo slične promjene.

Nije samo do generacije :classic_tongue:

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matura mi je čak i korektno 'zeznuta'. Treba malo i upregnuti moždane vijuge.
A prijemni ko prijemni, ne znam da je ikada bio lagan. Svi smo iste stvari prošli, znači da nije nemoguće.
Maturanti, ne dajte se uplašiti! :classic_biggrin:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

apsolutno se slazem! nije uopce nemoguce, ako se stvarno dobro spremite, upadate. nije tragedija ni ako se ne upadne iz prve, moze se uvik probat ponovno. malo postoji taj "hype" oko prijemnog jer bi se usudio rec da je to objektivno jedan od najtezih kad gledamo fakultete opcenito, ali daleko od nemoguceg ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, AntonioV said:

da, al vidim da su bodovi nizi i za ostale gradove tj drzavnu maturu. nekad je za Split trebalo 780 bodova... tako da uzmite u obzir i to da je mozda i generacija losija 

Moguće jer su i nama demosi govorili sve lošije i lošije generacije dolaze (msm thanks hahaha)...al ne treba se osvrtat na to i gurat dalje punom parom ;) 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Simbelmyna said:

Moguće jer su i nama demosi govorili sve lošije i lošije generacije dolaze (msm thanks hahaha)...al ne treba se osvrtat na to i gurat dalje punom parom ;) 

ma na to se ne morate obazirat, oni tradicionalno na uvodnim predavanjima govore svima da su najgore generacije ikad, to je njihova metoda motiviranja. cak su i prijemni vratili s tom izlikom, a ta se generacija pokazala cisto ok. nisam mislio nista lose hahah, samo sam htio rec da i ove i prosle godine nekako sva 4 faksa imaju nize pragove nego uobicajeno

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, AntonioV said:

ma na to se ne morate obazirat, oni tradicionalno na uvodnim predavanjima govore svima da su najgore generacije ikad, to je njihova metoda motiviranja. cak su i prijemni vratili s tom izlikom, a ta se generacija pokazala cisto ok. nisam mislio nista lose hahah, samo sam htio rec da i ove i prosle godine nekako sva 4 faksa imaju nize pragove nego uobicajeno

Ma ni ja nisam ništa loše mislila, samo da je vjerojatno više faktora u pitanju...lošije generacije, teži prijemni ko zna ? al fakat me iznenadio broj bodova...

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, patricia007a said:

Kad ste se onak "formalno" poceli pripremati za maturu i prijemni? :classic_smile:

za oboje pocetkom 2. polugodista, samo sto za maturu onak kak treba mjesec dana ranije, a za prijemni fkt par mjeseci ranije:classic_biggrin: 

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, patricia007a said:

Kad ste se onak "formalno" poceli pripremati za maturu i prijemni? :classic_smile:

Bio kem i fiz krajem 11.mj, a hrv eng i mat tek u 6.mj

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja jos uvijek tesko vjerujem da sam ona koja pise o prijemnom jer do nedavno sam citala tuda iskustva i bojala se. Jedina istina ako zelite 100% upad je da krenete rano, imate polagan tempo, rjesite sve zbirke i budite realni kolko stvarno znate. Vrijeme ce svejedno proc brzo. Moze se stvarno se moze, ja sam uvijek to dozivljavala kao nedostizno a sada sam u prvih 100. Trebate ucenje staviti kao prioritet ali puknut cete ako nebudete i zivjeli. Imate vremena za sve. 4 razred je prekrasan ako imate sve pod kontrolom. Svaka muka je bila vrijedna jer ovo je divan osjecaj ?

 • Like 1
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.