Jump to content
diazepamium

MKBK II

Recommended Posts

On 9/20/2018 at 11:02 AM, diazepamium said:

Preporod nakon MKBKI jer katedra odjednom postaje toliko susretljivija. Predavanja i dalje traju 90 bez pauze između. Neki drže odlična predavanja *khm* Kalanj-Bognar, Lovrić, Picek *khm*, a neke izbjeći u širem luku *khm* Sertić *khm* (crtao sam zvjezdice koliko su bila naporna).

 

Nastava traje 7-8 tjedana. Dolazak na seminare i vježbe je obavezan, kao i na predavanja (ali na predavanjima nitko ne prati jeste li tu). Za seminare bi bilo dobro unaprijed se pripremiti, olakšat ćete si život kasnije. Vježbe ni ne morate biti pretjerano spremni, tamo ćete sve naučiti. Sprijateljite se s tehničarima i sve bu super. Što se tiče odrađivanja s drugom grupom. Seminare ne možete mijenjati jer je napravljeno tako da svi imaju seminare u isto vrijeme, a o sreći ovisi kod kojeg ćete nastavnika doći. Vježbe se klasično morate zamijeniti s nekim iz druge grupe. Seminari traju 90 minuta i naaaaporni su. Bilo bi super da ubace jednu pauzu negdje tamo kao na fiziologiji. 

 

Literatura je i dalje Harper, iako nije neophodan. Tu su i Lehninger oko nedoumica. Ne uči se cijeli Harper nego samo izabrana poglavlja.

Ispit je pismeni i usmeni. Pismeni se može rijesiti preko dva kolokvija. 13 je za prolaz. Prođite bazu! Nama se ponovilo 23/25 pitanja.

Usmeni je zajebana stvar. Kao i sve na ovom faksu, ovisi o sreći. Pitanja su ona s popisa i drže se toga. Postoji neka skripta po pitanjima. Nije neophodna. (NAPOMENA! Mozak iskorištava ketonska tijela preko CLK i to preko sukcinil-CoA. Ne znam zašto, ali Pašalić je to bilo vrlo bitno i znam da me neko vrijeme davila time. Budite sigurni u ono što pričate jer vas lako navuku u krivom smjeru.) Neki pitaju 4, neki 5 skupina pitanja, ali uglavnom se 5. nekako izbjegava. I da, što se tiče učenja: CRTATI PROCESE! Što više puta i ući će vam u glavu, a i na usmenom na koncept crtate određeni put tako da dobro dođe. Gradivo prvog kolokvija obavezno, iz drugog kolokvija ono što vam kažu. PURINE I PIRIMIDINE NE TREBA CIJELI PUT SINTEZE, samo prve dvije reakcije, ugl. reći će vam točno do kojeg spoja.

Za sve koje zanima odgovor na pitanje s mozgom i ketonskim tijelima, evo reakcije (slika), enzim je sukcinil - CoA - acetoacetat - CoA transferaza

J1ITj.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.